Иран опроверга информацията, че руски ракети са паднали на територията й

Иран опроверга информацията за това, че руски крилати ракети са паднали на нейна територия, предаде РИА Новости.

Иранската агенция FARS, позовавайки се на Sputnik, съобщи, че източник в иранското министерство на отбраната е заявил, че не във ведомството не разполагат с информация за падане на ракетите на територията на Иран. Той определи появилата се по-рано в западните медии информация като психологическа война.

Министерството на отбраната на РФ по-рано също опроверга тези слухове, като заяви, че изстреляните ракети са попаднали в зададените цели. Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова също заяви, че съобщенията на телевизия CNN, позоваващи се на неназован източник за руски ракети, изстреляни по Сирия, но попаднали в Иран, приличат на „канализиране на отходни води“.

Корабната група на ВМФ на Русия на 7 октомври от акваторията на Каспийско море нанесе масиран удар с крилати ракети от комплекса с морско базиране „Калибър НК“ по обекти от инфраструктурата на ИД на територията на Сирия. Основни обекти на поражението станаха заводи за производство на снаряди и взривни устройства, командни пунктове, складове за боеприпаси, както и лагери за подготовка на терористи.