Ирански генерал: Американските морски пехотинци се разплакаха, след като бяха заловени

Ирански генерал: Американските морски пехотинци се разплакаха, след като бяха заловени

Публикувано от:

Американските морски пехотинци се разплакали, след като били задържани от бойците от морския Корпус на стражите на ислямската революция (КСИР) заради незаконното навлизане в териториалните води на Иран в Персийския залив, съобщи „Руская весна“, позовавайки се на изявление на зам.-главнокомандващия КСИР генерал Хюсеин Салами.

„Американските морски пехотинци плачеха, когато бяха задържани, но след това се успокоиха и се почувстваха по-добре, след като видяха, че бойците от КСИР се отнасят добре с тях“, каза иранският военачалник.

По думите му американците признали силата и мощта на Иран.

„Освободихме морските пехотинци след като се убедихме, че те по невнимание са навлезли в иранските териториални води и дори им върнахме оръжието“, каза още зам.-командирът на Корпуса на стражите на ислямската революция.

Припомняме, че на 13 януари стана известно, че ирански военни са задържали два катера на ВМС на САЩ в Персийския залив заради незаконното им навлизане в териториалните води на Иран.

По-късно разследването установи,  че незаконното нахлуване на американските бойни кораби в „иранските води не е било резултат от целенасочен враждебен акт“. След като на американските моряци им били поднесени извинения, те били освободени, а оръжието им било върнато.

От Корпуса на стражите на ислямската революция обвиниха американския флот в „непрофесионални стъпки“, но увериха, че флотът на КСИР може да се справи със ситуацията и да възстанови спокойствието в региона.