ИД настъпва към Палмира, руските „Алигатори” и „Нощни ловци” са вдигнати по тревога

Край Палмира се води ново ожесточено сражение между сирийската армия и бандитите на ИД, снощи правителствената войска е предприела контраатаки. Съобщението е на „Русская весна”.

На 8 декември терористите от ИД започнали мощно настъпление на 10 км от Палмира (Тадмор) в североизточната част на провинция Хомс.

Сутринта те щурмували позиции на САА край селището Хвейсис, но понесли значими загуби. След това те изпратили няколко „джихадмобили” със смъртници, някои били унищожени на разстояние, но останалите заставили сирийските войници да изоставят няколко укрепени позиции.

Боевете продължили край нефтените находища Джазал и Махер.

ВКС на Русия преместили 4 ударни вертолета в авиобаза Тияс (Т-4). Терористите излезли на подстъпите на авиобазата, но били спрени.

Ми-28 и Ка-52 се представили отлично на голата селска местност западно от Хомс, съобщават военните кореспонденти на сирийски медии.

Вечерта при поддръжка на руската авиация правителствената войска започнала контраатака. Сирийското командване прехвърля значителни сили в провинция Хомс от района на Дамаск и дори от Алепо.

https://www.youtube.com/watch?v=HpooijjvR8c