Игор Стрелков: Русия я чака война, срещу нас е цялата западна цивилизация

Русия я чака война. Тя може и да не бъде в най-ожесточената си форма, но ще се наложи да се воюва, в това число и с оръжие. Въобще не се съмнявам в това. Няма да ни оставят на мира, ще се опитат да ни накажат за това, че се опитахме да се измъкнем от мястото, което ни е предопределено във впряга, който тегли света към глобална катастрофа, към пълно морално, а следователно, и по-нататъшно падение.

…Русия, руският народ не го обичат именно затова, защото ние се стремим да бъдем различни от това, което ни е предписано. Даже, нас не ни долюбват повече от когото и да било в света именно затова, защото у нас, въпреки всички изпитания, на цялата вакханалия от началото на XX век, се е съхранило много по-добре истинското разбиране на християнските ценности, отколкото където и да било въобще.
Всъщност аз смятам, че Русия – е единствената голяма християнска страна, която остана в света, способна да възроди християнството, въпреки всички свои репресии. И в ценностите на значителна част от населението на Русия християнските ценности продължават да играят голяма роля, и властта се отнася към това с внимание.

Самият факт на съществуване на мощна страна, която не се вписва напълно в прибързано строящият се нов световен ред, е недопустим от гледната точка на строителите на този ред.
Самият факт, че Русия, все още не възродена, има шанс да се възроди като суверенна държава, за тях е неприемлив. От тук идва и атаката с целта да не бъде допуснато завръщането на Русия към своята традиционна роля в света и възстановяването на Русия, като алтернатива на това, което днес се строи.

Второ, Русия, която не попадна в състава на западния свят, който идва в авангарда на новия световен ред, представлява сама по себе си много лаком къс от глeдната точка на човешките ресурси, природните изкопаеми и всичко, което може и трябва да бъде разграбено, за да бъде продължен „златният век“ на западната цивилизация, хедонизма.

…От нас се отцепиха определени територии, но народът остана единен. Това, което днес преживяваме в Украйна, – е болест, криза отвътре, в руския народ, защото, според мен, украинският народ е неотделима съставна част на руския народ.

Ако се случи така украинците окончателно да се отделят, то тяхното временно помрачение на съзнанието ще се превърне в категорично убеждение…

… Предстои ни война, и в тази война ние или ще победим, или ще загубим, но едно е ясно – ще се изменим много. Фактически против нас вече воюва цялата западна цивилизация, както тя се окачествява, която възнамерява да ни раздели, разграби и унищожи като страна.
Когато у нас, в разговори, се опитват да разграничат Европа от САЩ и казват, че уж Европа имала по-различни ценности и интереси от Щатите, изхождат от чисто материалната страна на нещата. Но ментално Европа и Съединените Щати са едно и също нещо.

Ментално европейците и американците вървят по един и същи път, който с изключение на малки нюанси, преследва една и съща цел.

А Русия е способна да се превърне в страната, в която ще израсне моралният противовес на този свят, който те строят – свят, на вероотстъпниците, на бездуховността, където всичко е построено на материалните ценности. Те искат да ликвидират възможността за възстановяване на Русия, като я считат за друга цивилизация, за друг несвойствен път в отличие от западната цивилизация.

Както ние се отделихме тогава, когато приехме християнството от Византия, така и продължаваме да вървим по своя различен път, въпреки сближаването със Запада, което беше в рамките на петровската модернизация, или модернизацията на 17-та година, когато се опитвахме да догоним и да задминем Запада, като приехме най-модните на този етап идеи в идеологическата сфера.

За да продължим своя „златен век“, на тях (западните правителства) им е нужно спешно да разграбят някоя голяма страна. Тъй като „златният век“ при тях започна реално след като „човека с белега“ (Горбачев) продаде страната.
Цялото обкръжение на „белязания“ вероятно ще си получи възмездието на оня свят, но по човешките закони те заслужават най-страшното наказание, което може да бъде измислено, заради това, че погубиха даже не милиони, а десетки милиони хора.

Те получиха своя „златен век“ за сметка на разграбването на Съветския Съюз, получиха милиони талантливи емигранти, които пристигнаха на Запад и развиха там науката.
Те получиха най-съвременните секретни разработки, маса работни ръце, при това от най-високо качества, с висше образование, възможността да разграбят и да си поделят гигантското съветско наследство. Част от него беше просто унищожена, а друга част поставена на служба. Те получиха практически безплатно руските недра, получиха всичко.
Веднага след като хората, съвършено измамени и неготови за западната идеология, възприеха „златния телец“ в качеството на мерило за всичко, те веднага получиха властта над цялата страна. Това беше огромен къс за западния свят, който получи това, което не бе успял да вземе през 17-та, въпреки че разчиташе на това.

И сега искат да направят същото и с остатъците на Русия. Вече им е малко това, което имат. Нужно им е спешно да ни ограбят за втори или трети път.

…Русия е преминала през такова огромно количество изпитания, през такива страшни войни и революции не заради това, да потъне всичко това в забвение. Въпреки че днес се прави всичко възможно, хората да водят повърхностен живот, за да не помнят не само далечното минало, но и близкото.
В този смисъл е и съвременната пропаганда, масмедията, където поредната шега ще просъществува не повече от една седмица, а освен шеги – друго няма.

Аз смятам, че Русия има възможността да построи общество базирано на Христовата вяра, но за това е нужно много хора да работят сериозно. За да се получи това се изискват много усилия не само на обикновените хора, но и на властта.

…Днес, ние сме на прага на поредната кризисна точка, и да живеем така, както живяхме в продължение на 23 години след 1991 година просто не е възможно. В една или друга степен всичко много ще се промени, и много хора, които не искат да се определят, както и тези които живеят от ден за ден, след известно време ще бъдат принудени да го направят.
Бих искал да видя Русия като велика страна, която живее по своите собствени закони. Мисля, че Русия, като самодостатъчна голяма държава, все още има шанс да се съхрани и да преживее гибелта на така наречения „глобален проект” защото, според мен, той е чисто сатанински.

Искам да видя Русия, отново обединена, когато Русия, Беларус и Украйна, като насила отрязани от болшевиките три парчета, най-накрая, бъдат отново обединени в единна Велика Русия.

Игор Стрелков
Фрагменти от интервюто за РИСИ ТВ
Източник: http://pan.bg