ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Малкият Валери напуска България в търсене на спасение

Само преди един месец животът на 26-годишната Мария от Дупница се обръща на 180 градуса. Младата майка разбира, че 4-месечният й син Валери е с тежко генетично заболяване – Спинална Мускулна Атрофия. Болката за Мария и съпругът й е огромна, а медицинската прогноза е жестока – не повече от 3 години живот. Така започва голямата битка на Мария.

Българските професори дават на семейството песимистичната прогноза. Въпреки това младата майка е убедена, че няма да спре да се бори за живота на първородния си син. Семейството разбира, че в гр. Генуа, Италия има клиника, в която се прилага експериментално лечение.

Надежда има, но тя е отвъд границите на България.

Младата майка е огорчена от здравната система у нас и от липсата на превенция. Тя твърди, че по време на бременността нито един от лекарите не е изказал съмнение за генетично заболяване.

Освен от сили, семейството има нужда и от средства за лечението в Италия. Семейството напуска България в края на седмицата, за да търсят надеждата там, където я има. Валери има нужда от вашата помощ и милосърдие. Всеки, който има желание и възможност може да помогне.

Банкова сметка:

Райфайзен банк

BG38RZBB91551005413797

BIC:RZBBBGSFT

Титуляр: Мария Евгениева Миланова