Злато за българския ансамбъл в Москва

Злато за българския ансамбъл в Москва

Публикувано от:

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели златен медал за съчетанието си с пет обръча на турнира от веригата “Гран при” в Москва. На второ място остана отборът на Русия, на трето са гимнастичките от Египет.

Момичетата ни допуснаха грешка в наситената с изключителен риск композиция, но като цяло изиграха съчетанието си по-силно от домакините и заслужено спечелиха първото място с оценка 16.100.
Руските гимнастички получиха 14.300.

Посланикът на България в Москва Бойко Коцев награди нашите момичета на почетната стълбичка.

Вчера българският ансамбъл заслужи среброто в многобоя.

Това е първо състезание за изцяло подновения ни ансамбъл, на който се падна тежката отговорност да продължи пътя на предишните златни момичета, които се оттеглиха след олимпиадата в Рио. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова защитиха достойно и смело авторитета на българската школа. Показват сложна, новаторска и изключително красива гимнастика с амбиция за нови златни върхове.

Треньор на новия ни ансамбъл е Весела Димитрова, която успя за кратко време да превърне талантливите момичета в отбор със самочувствие и да наложи новаторския си стил в съчетани