„Звездата на армията“: WP за Националния център за управление на отбраната на Русия

Националният център за управление на отбраната на Русия, където се провеждат съвещания за действията на ВКС на РФ в Сирия порази въображението на западните журналисти. Истинска звезда на събитието стана самата сграда – нов център на нервната система на руската армия, където ще се координират военните действия по целия свят, включително старт на балистични ракети и използване на стратегическо въоръжение, отбеляза кореспондентът на вестник Washington Post.

„Новият център по управление на отбраната, където Путин слуша брифинги по нанасяне на авиационни удари по Сирия, сякаш е взет от филмите за Джеймс Бонд”, пише журналист на Al Jazeera в социалната мрежа Twitter.

Строителството на центъра е част от продължителния процес за модернизиране на руската армия. В очите се набива грамотна рекламна кампания, работеща за подобряване на публичния имидж на въоръжените сили. Военният брифинг позволява заснимане от четири различни посоки, а самата подредба на командния център изглежда „великолепно като във филм“.
Съвещанието за действията на ВКС на РФ в Сирия се състоя в Националния център за управление на отбраната на РФ. Владимир Путин като върховен главнокомандващ изслуша докладите на министъра на отбраната Сергей Шойгу и на началника на Генералния щаб на ВС на Русия Валерий Герасимов, както и на командващите видовете и родове войски за хода на операцията в Сирия.