За последното денонощие в Русия са пристигнали около 7 хил. бежанци

Почти 7 хиляди бежанци от Украйна са пристигнали през последното денонощие в Русия, съобщи РИА Новости.

Заради напрегнатата военна обстановка в Югоизточна Украйна, силно се увеличил потокът от бежанци, пристигащи на територията на Русия, а основно в Ростовска област.

Всяко денонощие от Украйна пристигат хиляди украински граждани, част от които остават в Ростовска област, а другата част преминава транзитно. През последните 24 часа, през украинската граница са преминали на територията на Русия  6782 украински граждани. Като тази нощ в Ростовска област са настанени 1278 души, сред които 534 са деца.

405fbbe05e1931810b1be935c996a5f6

Общо са настанени 14485 души, от които 5600 са деца и 71 инвалида, от които 5 са деца.

В цяла Русия са обособени над 200 палаткови лагера за украинските бежанци, като всеки ден пристигат средно по 7,15 тона хуманитарна помощ на ден. Общо до този момент, руското правителство е осигурило 112,85 хиляди тона хуманитарна помощ за бежанците от Югоизточна Украйна. Също така, руското Министерството на извънредните ситуации е организирало така наречените „Въздушни коридори” за евакуиране на бежанците в други региони на Руската Федерация. Всекидневно съответните служби настаняват цели семейства в обособените за бежанците общински обекти: почивни станции, санаториуми и т. н. Много от руските семейства приемат в домовете си семейства-бежанци от Украйна.

За последното денонощие в Русия са пристигнали около 7 хил. бежанци