За пети път в Севлиево празнуваха Нова година по стара руска традиция

Автор: Наташа КОЛЕВА

 

С шумно и весело парти близо 80 членове и симпатизанти от общинската организация на движение „Русофили“ в Севлиево отпразнуваха  Нова година по стара руска традиция на 13 януари. Празникът започна с благодарност към спонсорите, подпомагали финансово дейността на местната структура през изминалата 2016 г.

1236

Председателят на местната организация Наташа Колева връчи благодарствени адреси и символични подаръци на Община Севлиево, тринадесет фирми и три частни лица. Директорите на четирите детски градини, в които за седма поредна година се изучава езикът на Пушкин, както и на две училища, в които това обучение продължава, бяха зарадвани с подарък за техните възпитаници  от Правителството на Москва и НД „Русофили“ – прекрасна книга с български и руски приказки, разказани на двата езика.  Освен това всеки малчуган, изучаващ руски език в детската градина, получи от Дед Мороз книжките „Маша и медведь“ и руски лакомства.

DSCN7313Пролет 1Пролет 2Радост 1радост 2радост 3Слънцещастливо детство 1щастливо детство 3

Вечерта продължи с изпълнения на барда от Несебър Иван Ненков, който представи свои авторски песни, както и любими на не едно поколение българи руски мелодии. Забавни игри, руско караоке, баница с късмети и български хора направиха празника емоционален и запомнящ се.

47

5 Селедка под шубой9