За едно денонощие украинската армия 70 пъти наруши „режима на тишината“

За едно денонощие украинската армия 70 пъти наруши „режима на тишината“

Публикувано от:

През изминалото денонощие украинските военни са нарушили 70 пъти режима за прекратяване на огъня, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от министерството на отбраната в Донецката народна република.

От ведомството отбелязват още, че населените места в областта се обстрелват от артилерия, танкове, миномети и гранатомети. По данни на министерството на отбраната на ДНР, под огъня на украинската армия са се озовали селищата Ясиноватая, Саханка, Широкино, Докучаевск, районът на летището и Киевски квартал в Донецк.

„Регистрирани са 15 обстрела с използването на артилерия“, допълниха още от министерството. Няколко снаряда са попаднали върху жилищни сгради. Това е най-масовият обстрел след подписването на споразуменията в Минск, съобщи командващият опълчението в ДНР Едуард Басурин. Той добави, че по данни на разузнаването, украинските военни са разположили артилерия в близост до линията на съприкосновение. „През деня тази техника старателно се замаскира. Тя са намира на около 6-8 км от линията на съприкосновение“, заяви Басурин, цитиран от РИА Новости.

Експерти от ОССЕ изясняват обстоятелствата около обстрела на територията на Донецката народна република, в резултат на който загинаха двама мирни жители, а 13 души бяха ранени.