За два дни руската авиация в Сирия е поразила над 230 обекта на терористите от ИД

За две денонощия въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия са нанесли удари по 237 обекта на терористите в шест провинции в Сирия, съобщи РИА Новости. Сред унищожената техника на екстремистите са средства за противовъздушна отбрана (ПВО).

От руското министерство на отбраната опровергаха информацията, появила се в някои западни медии за това, че руската авиация е нанасяла удари по болници.

Както съобщи в понеделник пред журналисти официалният представител на министерството на отбраната на РФ генерал-майор Игор Конашенков, руската авиация през последните две денонощия е извършила 131 полета и е нанесла удари върху 237 обекта на терористите от ИД и „Джабхат ан-Нусра“ в Сирия.

В провинция Хама ВКС на РФ са унищожили бронирана техника на терористите, оборудвана със зенитни установки.

„В района на населеното място Кафер-Нбуда, провинция Хама, щурмовак Су-25 нанесе въздушен удар по укрепен пункт на терористите, където се намираха две единици бронирана техника, както и два автомобила с повишена проходимост, оборудвани със зенитни установки ЗУ-23“, каза Конашенков.

Той подчерта, че от прякото попадение на авиобомба е унищожен склад с боеприпаси, в резултат на детонацията на които са унищожени бронираната техника и автомобилите с висока проходимост.

Подземни укрития и позиции на зенитната артилерия на терористите са били унищожени и в провинция Хомс.

„В района на Тадмур, провинция Хомс, щурмовак Су-25 нанесе удар върху укрепен район на терористите от ИДИЛ. В резултат от прякото попадение са унищожени фортификационни съоръжения, подземен бункер и противовъздушна артилерия“, съобщи Конашенков.

ВКС РФ са унищожили и лагер за подготовка на терористи в Алепо, съобщи още генералът.

Бомбардировач Су-34 е нанесъл удар по лагер, предназначен за подготовка на бойци, пристигнали от други страни. Унищожена е учебна инфраструктура за подготовката на терористите.