Защо пирамидите се активираха внезапно?

Най-загадъчните постройки на Земята са безспорно – пирамидите. Този факт е неоспорим и може би никой няма да тръгне да спори, че смисълът на тези култови съоръжения е далеч извън пределите на традиционните гробници на нашата планета. Но ето, че се появи нова сензация – изследователите са регистрирали мощен сноп светлина (светлинна енергия), която се излъчва от върховете на пирамидите, насочена към Космоса. Това явление, а може би съвсем дори не е явление, се случва повсеместно. Учените се питат: Какво именно означава тази активизация на пирамидите? Може би сноповете от тази светлинна енергия са сигнал към Космоса, или обратното – съобщения от Космоса към Земята? Отговорът засега обаче е неясен и разбира се, не е толкова лесен. Човечеството вече хилядолетия не може да открие подробна и ясна информация за тези мистични постройки. Ние не знаем какво представлява истинската природа на тези съоръжения, техния произход и предназначение.  Голямо количество учени са на едно мнение, че тези загадъчни постройки, всъщност, са най-древните сред древните получатели и предаватели на информация. Тези хипотези са логични, и в последно време се потвърждават…

Има ли нещо общо между пирамидата Кукулкан, която се намира на полуостров Юкатан в Мексико, китайските пирамиди край град Сиан и пирамидите на културата Карал в Перу? Известно е, че тези древни храмови постройки, са били издигнати приблизително по едно и също време, когато и египетските пирамиди в Гиза. Именно египетските пирамиди в последно време са започнали да излъчват невиждана активност, а на това явление са станали свидетели много хора. Те са виждали как пирамидите излъчвали мощен светлинен стълб в небето, при това за доказателство има  снимки и видео. Тук е моментът да отбележим, че предоставените материали са били абсолютно автентични, не са били монтирани, поради което не може да има съмнение, че не са фалшификация.

Астрофизикът Антон Ермоленко е категоричен в твърдението си, че случващите се събития напоследък, задължително трябва да бъдат изследвани сериозно: “Световната научна общественост безспорно трябва да обръща повече внимание на случващото се с пирамидите. Това, че те са започнали да се събуждат от хилядолетен сън, само по себе си е уникално явление. Смятам, че сме длъжни не да игнорираме очевидните факти, а да се опитаме да определим защо те имат място в момента. Става въпрос не за единичен случай, а за масово явление, което се наблюдава от Азия до Южна Америка“, поясни Ермоленко.

Това, което най-много интересува учените, а и обикновените хора, е: каква именно е истинската причина за тези невиждани досега излъчвания на светлинна енергия от пирамидите, и накъде е насочена тази енергия. Очевидно е обаче, че това, което става, е почти невъзможно да бъде наречено банално съвпадение, а това означава, че са необходими: време, търпение и средства, за да може обстойно да се изследва този феномен. И тогава, кой знае, може би ще сме поне с няколко крачки по-близо до разгадаването на великата тайна на пирамидите, а може би и на Вселената?..