Защо няма руски песни по БНР

Да сте чули по Българското национално радио, програма „Хоризонт“, руска песен? Не сте? Няма и да чуете! Онези песни, с красива, галеща и слуха, и душата, мелодия, с текст поетичен, понятен, запомнящ се. Помним гласовете на чудесните руски изпълнители.

Няма да чуете руската песен, защото е прието решение (или слугинаж, изпълнение на чуждоземна заповед) от водачите на българската държава за налагане и на песенно ембарго срещу Русия. По-точно за изкореняване от съзнанието на българите, а най-вече от съзнанието на младите поколения на всичко, свързано с братската славянска страна.

Преди време в пресата беше публикувано изказване на бившия вече ГЕРБ-министър Симеон Дянков: „Ако не беше демокрацията, сега вместо Елтън Джон, щяхте да слушате Ала Пугачова!“ А бре, Дянков, и аз харесвам изпълнения на Елтън Джон, но това не пречи да харесвам и голямата Пугачова.

Да, едно голямо изключение прозвуча на 25 юли 2015 г., направено по „Хоризонт“ от г-н Петър Волгин в памет на Владимир Висоцки.

В замяна на руската песен, звучи с предимство друга музика – гюрултия, много често песен-крясък, тупурдия, вой. Тези изпълнения действат обезмозъчаващо, пораждат чувство на агресия у младите поколения.
Политическият слугинаж в българската история има традиции. За него винаги плаща основно обикновеният народ. Било с национални катастрофи, било със заплащане (от народа) на убийствени репарации. Ето красноречива илюстрация на насажданата злоба срещу Русия – беше сменено името на столичното училище „Юрий Гагарин“! Защо бе, неуважаеми от мен държавници?!

Казват, че ръководителите на държавата „олицетворявали“ народа. Предлагам в сегашната обстановка органът „лице“ да бъде заменен с друг анатомичен орган. Завършвам писмото си с настоятелен въпрос към генералния директор на БНР: Кой ви заповяда, ген. директоре, да прекратите излъчването на руски песни по националното радио?!

Николай ТОНЕВ, София

Източник: в. „Дума“