Захарченко към пленени украински военни: За Порошенко вие сте парче месо

Захарченко към пленени украински военни: За Порошенко вие сте парче месо

Публикувано от:

В плен на опълченците край Дебалцево попаднаха няколко украински военни, които се предали доброволно. За да разговаря лично с пленниците пристигнал лидерът на ДНР Александър Захарченко, предаде ТВ „Звезда“.

Той разказва как се отнасят към украинските военни в Дебалцево киевските власти и лично украинския президент Петро Порошенко.

„Ще ви кажа една истина – в Минск, когато казах, че вие сте в „котел“ в Дебалцево, един от посланиците на Порошенко каза: „Ние нямаме котел. И всички, които са там, воюват нормално, и по нормален начин се защитават“, цитира той.

„Аз ви казвам: ако се предадете, ще живеете. Вашият президент ви предаде. За него вие сте никой – дали сте пет хиляди или петдесет, за него е все тая. За него вие сте парче месо“, каза още Захарченко.

През тази нощ войската на Донецка и Луганска народни републики окончателно затвори „пръстена“ около Дебалцево. В обкръжението без храна и боеприпаси останаха шест хиляди украински военни. Много от тях се предават.

От ръководството на ДНР отбелязват, че всички опити на украинските военни са пробият обкръжението са безуспешни. В същото време спасители вече претърсват града в търсене на взривоопасни предмети. Както стана ясно, при оттеглянето си украинските военни са минирали гарата, трансформаторната станция и други обекти от инфраструктурата.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=4l-gicOVG-Q[/embedyt]