Захарова за „тайните срещи“ НАТО-Русия: За 2 г. имаше 5 и те не бяха тайни

За последните две години Русия и НАТО са се срещали пет пъти и не е имало никакви тайни преговори, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде РИА Новости, цитирана от „Руски дневник“. Коментарът на МВнР на РФ е в отговор на твърдението на заместник-генералния секретар на алианса Александър Вершбоу, че между двете страни е имало секретни разговори.

Според представителя на алианса за последните две години Русия и НАТО са провели „две тайни и не много успешни срещи“.

„Световните информационни агенция, без да дочакат опровержение за „секретността“ от Вершбоу, разпространиха информация за „две тайни“ срещи между Русия и НАТО. Очевидно, тези „две руско-натовски секретно-неуспешни“ срещи са били толкова „секретно-неуспешни“, че за тях не знае дори Русия. Другият вариант е противодействието от страна на Алианса на „руската информационна машина“, за която НАТО говори постоянно, да е влязла в критична фаза и да е отрязан достъпът на високопоставените членове на организацията до алтернативни източници на информация, като например сайтът на руското външно  министерство или постоянното представителство на Русия в НАТО“, написа Захарова на страницата си във Фейсбук.

Според нея за последните две години представители на Русия и НАТО са се срещали пет пъти, като преговорите не са били тайни и са се провеждали в различни формати. Три от срещите са били в Брюксел през 2014 и 2015 г., една в Ню Йорк през 2015 г. и една в Мюнхен в началото на тази година.

Още една среща е планирана за 20 април, когато в Брюксел ще се състои среща на върха между Русия и НАТО на ниво посланици.

error: Съдържанието ни е авторско!