Захарова: Стремежът на Киев да се гаври с трагедиите в Русия е необясним

Захарова: Стремежът на Киев да се гаври с трагедиите в Русия е необясним

Публикувано от:

Странният стремеж на украински официални лица да се гаврят със случилите се през последните дни трагедии в Русия е необясним, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя подчерта, че става дума както за лица, заемаща официални постове, така и за обществени личности. “Не виждаме единство по въпросите, в които то е необходимо, но незнайно защо част от обществото се консолидира, когато в Русия се случи нещо трагично”, отбеляза Захарова. “Тогава виждаме и гражданска позиция, и остър “хумор”, и художествени “таланти”. Всичко това е странно”, добави тя.

“Пример за това са абсолютно аморалните коментари на някои киевски политици във връзка с извършеното в Анкара убийство на руския посланик Андрей Карлов”, посочи говорителката.

“Целият цивилизован свят, всички освен терористи, екстремисти и ИДИЛовци изказаха съболезнования”, припомни тя и отбеляза, че в Украйна нито един политик, заемащ официален пост, не е посмял да изкаже публично “поне елементарни съболезнования”.

Източник: Дарикнюз