Захарова: САЩ от безсилна злоба „взривиха” руските ракети в Иран

Информацията на телевизионния канал Си Ен Ен, който се позовава на анонимни източници, за руски ракети, изстреляни по Сирия и взривили се на територията на Иран, прилича на „канализиране на отходните води”, смята говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова.

Представителят на руското външнополитическо ведомство  коментира информацията на Си Ен Ен за руските ракети, изстреляни по Сирия, които уж са паднали на територията на Иран. В профила си във Фейсбук представителката на външнополитическото ведомство отбеляза непрофесионализма на Си Ен Ен, който по такива сериозни теми се позовава на анонимни източници.

„Прочетох съобщения на Си Ен Ен за това, че „руски крилати ракети са паднали в Иран”. Интересно, това вече от безсилна злоба ли е? А тези безкрайни позовавания на канала на източници все повече приличат на канализиране на отходни води”, написа Захарова.

По-рано, телевизия Си Ен Ен, както и агенциите, Ройтерс, Блумбърг и АФП, съобщиха, позовавайки се на анонимни източници, че четири ракети, изстреляни от руски военни кораби в Каспийско море по посока Сирия, са се взривили на територията на Иран.

Това не е първият случай, в който анонимни американски източници съобщават за налични у тях данни и подробности за въздушната операция на Русия против терористите от „Ислямска държава” в Сирия. При това официално потвърждение на подобна информация в САЩ няма, отбелязва РИА Новости.