Захарова: Отношението на САЩ към тероризма зависи от това, срещу коя страна е извършен терористичният акт

Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова коментира отказа на Вашингтон да приеме в Съвета за сигурност заявлението, осъждащо обстрела срещу руското посолство в Дамаск, предаде РИА Новости.

„Слава Богу, нямаше жертви. Вместо осъждане на терористичната атака, американците ни предложиха да възложим цялата отговорност на!!! властите в Дамаск, които трябва да осигурят сигурността на дипломатическите ведомства“, пише Захарова на страницата си във Facebook, като припомни случая с убийството на американския посланик в Либия, при което САЩ обвиниха терористите за случилото се. Тогава, следвайки днешните им изказвания, трябваше да се каже, че „либийските власти зле са охранявали консулството, а терористите нямат нищо общо“, счита Захарова.

„Време е нещата да бъдат наричани с истинските им имена: лошото е лошо, доброто – добро. Подобно отношение към тероризма, когато осъждането му зависи от това, по отношение на коя страна е извършен терористичния акт – това е лошо, много лошо!“, пише още представителят на руското външно министерство.

Припомняме, че във вторник посолството на РФ в Дамаск бе подложено на минометен обстрел, в резултат на който бяха нанесени материални щети върху сградата на дипломатическото представителство. Жертви и пострадали няма.