Захарова: Критиката на Мерил Стрийп по адрес на Тръмп, спокойно може да бъде отнесена към администрацията на Обама.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова е убедена, че критиката на Мерил Стрийп по адрес на новия прездент на САЩ – Доналд Тръмп, спокойно може да бъде отнесена към администрацията на Барак Обама.

Това написа Захарова в официалната си страница във Facebook като припомни  част от речта на Мерил Стрийп на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус 2017“:

“ Брилянтната Мерил Стрийп вчера каза: „Инстинктът да унижаваш хората, особено когато е моделиран от някой с власт в обществото, е много силен…Неуважението предизвиква неуважение, насилието разпалва насилие. И когато хората с власт използват своето положение, за да нападат по-слабите, ние всички губим.

„А нима това не се отнася и за предишната администрация? Разбира се, че се отнася. Да оскърбяваш и унижаваш, дори и безсмислено, и да получаваш обратния резултат – това е девизът на заминаващата си команда“, подчерта Захарова. Само че  „инстинктивното желание да унижиш някого“ преди не касаеше Мерил Стрийп. Тя не влизаше в тази категория от хора, към която “могъщия човек използва положението си, за да унижи някой друг. Ето това е сумата платена за политиката на двойни стандарти. Не трябва да се унижава никого, не само тези, които споделят “правилните“ политически възгледи“, написа Мария Захарова=

В коментар на страницата си в Twitter Тръмп нарече Стрийп надценена актриса.

„Мерил Стрийп, една от най-надценените актриси в Холивуд, не ме познава, но ме атакува миналата вечер на „Златните глобуси“. Тя е слуга на Хилари [Клинтън], която загуби тежко. За стотен път, никога не съм се подигравал на болен репортер (никога не бих го направил), но само показах как се унижава, когато напълно променя история, която той е написал преди 16 години, за да ме накара да изглеждам зле. Още от нечестните медии!“, написа Тръмп.