Захарова коментира бисерите на Кличко пред Al Jazeera

Представителят на МВнР на Русия Мария Захарова коментира на страницата си в социалната мрежа Facebook поредното странно изказване на кмета на Киев Виталий Кличко в интервюто му за телевизия Al Jazeera, предаде РИА Новости.

„Още ли не са започнали да ви разказват, че интервюто на Кличко за Al Jazeera е неправилен превод?“, пише Захарова, като подкрепи коментара си с цитат от интервюто на киевския кмет.

В интервю за телевизия Al Jazeera Кличко не можа да коментира обвиненията на международните организации Amnesty International и Human Rights Watch срещу украинските власти за многобройните нарушения на правата на човека, допуснати от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в източната част на страната.

Кметът на Киев заяви, че според него не е имало никакви нарушения. Освен това той съобщи, че бойците от националистическия батальон „Азов“ не воюват срещу опълченците в Донбас.

Водещият от Al Jazeera каза на Кличко, че Amnesty International обвинява ВСУ за това, че в доброволческите отряди воюват всъщност националисти. Киевският градоначалник обаче отговори, че „не е вярно, че са националисти, всичко това е пропагандистка война“.

На възраженията на журналиста, че действията на батальона „Азов“ са известни и за тях пише дори американската преса, Кличко възрази, че „не вижда свастики“.

След това водещият попита киевския кмет дали е чувал за организацията Amnesty International. „Извинявайте, аз съм от Украйна“, бяха единствените думи на Кличко в отговор на този въпрос.

Журналистът го попита още дали отрича информацията на Human Rights Watch за нарушенията, допускани от ВСУ. „Нямам информация, аз живея в Украйна“, отвърна Кличко.