Захарова: Изборите в Сирия са важен фактор за стабилизирането на ситуацията в страната

Изборите в Сирия са важен фактор за стабилизиране на ситуацията в страната, написа на страницата си във Facebook официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

„Днес в Сирия се провеждат парламентарни избори. Над седем хиляди избирателни участъци, 3 500 кандидати в 13 от 15-те провинции – Ракка и Идлиб остават контролирани от терористите. На фона на това, което се случва в Сирия изборите са важен фактор за стабилизирането на ситуацията в страната“, пише дипломатът в социалната мрежа.

„Телевизия EuroNews излъчваше репортажи за изборите в Южна Корея, вътрешнополитическата ситуация в Бразилия и за скандала около разкриването на педофилията сред френските католически свещеници. За парламентарните избори в Сирия, които за разлика от южнокорейските, имат пряко отношение към ситуацията в Европа – нито дума. Вчера каналът излъчи репортаж за деня за размисъл преди сирийските избори. Днес, когато се провеждат обаче, е „ден на тишината“ за EuroNews“, подчерта дипломатът.