Калашников е убит заради Деня на Победата

В Киев е убит бившият депутат и представител на „Партията на регионите“ Олег Калашников. Той е бил застрелян пред дома си. Роднините му разказват, че в последно време той е получавал заплахи заради политическите му възгледи, в частност призивите за общо отбелязване на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война ,съобщи ТАСС

Украинските медии съобщават, че ден преди смъртта си бившият украински депутат от „Партията на регионите” Олег Калашников в кореспонденция е разказал на свой приятел за получени заплахи по негов адрес.

„Откритият геноцид срещу инакомисленето, заплахи за физическо унищожение и постоянните мръсни оскърбления заради открития призив да се чества 70-ата годишнина от Победата във Великата отечествена война са станали норма в окупираната от нацистите днешна Украйна…”, е писал Калашников.

В писмото бившият депутат също определя заплахите по свой адрес като „поредното потвърждение, че в страната е установен тоталитарно фашистки режим и унищожаването дори на кълновете свобода”.

„И как ще се отрази тази подобна нацистка методология върху десетките хиляди души, които имат своя гледна точка и върху милионите деца, за които Победата на нашия народ във Великата отечествена война – това е паметта и свещен дълг пред по-старите поколения? Маските са хвърлени! Нацизмът със зверско хилене жадува за кръв, за да прикрие своите престъпления против изстрадалия народ на съвременна Украйна!”.