Започна се: Немците бягат в Русия!

Втръсналият шаблонен „аргумент“ на русофобите с изгладени до билярден блясък мозъци: „Всички бягат на Запад, никой не бяга в Русия!“, както и се очакваше, беше опроверган от самия живот.

Единствената изненада тук е, че опровержението се появи толкова бързо – и в същото време, като имаме предвид стремителното рухване на Европа, което се случва пред очите ни, това не би трябвало да е кой знае каква изненада.

Както се очертава, новият девиз на европейците ще бъде: „Всички бягат в Русия, никой не бяга в Европа!“.

Да не стане грешка: това ще е, а и вече Е, девиз на европейците – не на африканците.Тук не става дума за Жерар Депардийо. Става дума за 500 хиляди немци.Около половин милион руски немци, които през 90-те години се бяха преселили от Русия в Германия, изявяват желание да се върнат в Русия, съобщи ръководителят на Партията на преселниците и имигрантите в Германия „Единство“(EINHEIT) Дмитрий Ремпел.

– Според нашите оценки, до 500 хиляди души проявяват интерес и са готови да се преселят на територията на Руската федерация. Тази цифра е приблизителна, защото не разполагаме с точни статистически данни – съобщи Ремпел. Той също така подчерта, че е необходима комплексна челева програма, за да се организира това преселване. – Хората още сега заминават, но хаотично, сами си намират място за живеене и се сблъскват с определени бюрократични проблеми при получаване на жителство и при медицинското осигуряване.

Ако съществува целева комплексна програма, количеството на немците, които искат да се преселят в Русия, определено ще надхвърли половин милион.

Според Ремпел, руските немци поемат обратния път към Русия поради сложната ситуация в самата Германия и неколкократното увеличение на престъпността, свързано с нахлуване на т. нар. „бежанци“:
– Криминогенната ситуация с т. нар. „бежанци“ вече принуждава немците да търсят други страни, където да се преселят. И, естествено, руските немци са облагодетелствани в това отношение – защото знаят езика, културата и традициите в Русия. Така тя се превръща в най-привлекателната страна за преселване.

Ремпел посети Крим с официална визита за обсъждане на сътрудничеството в туризма, спорта и народната дипломация.

По-рано кьолнският Институт за немска икономика ((IW) съобщи, че настаняването, обслужването и „интеграцията“ на т. нар. „бежанци“, включително езиковите курсове, през 2016 година ще струва на немските данъкоплатци почти 50 милиарда евро.

На 10 ноември 2015 г. европейската гранична агенция Frontex съобщи, че външните граници на ЕС от 1 януари до 1 ноември 2015 г. са били пресечени от 1 милион и 200 хиляди нелегални имигранти – което е абсолютен рекорд в историята на Евросъюза. При това Frontex не може да каже колко случаи не пресичане на границите са останали нерегистрирани от европейските погранични структури.

Самата Еврокомисия призна, че ЕС се е сблъскал с най-голямата имигрантска криза след Втората световна война. За 2016 г. Евросъюзът очаква около 2 милиона нови имигранти от Северна Африка, Близкия изток и Средна Азия. Само в Германия смятат, че ще бъдат обект на нашествие минимум на още 300-400 хиляди пришълци.

От преводача: 

Оттук-нататък, може да разсъждаваме: а защо, всъщност, немците бягат в Русия? Защо при  Владимир Путин? Та нали могат да се преселят в други европейски страни – например, Австрия, Дания, Норвегия, Швеция, в езиково близката им немска Швейцария?

На всичко отгоре „руските“ немци са напуснали Русия през онези кошмарни, 1990-те години на 20-ти век – когато нахлулата демокрация остави руснаците със заплати от 20 долара, пенсионерите – с пенсии по 5 долара, а офицерите копаеха в зеленчукови градини по вилите си, за да изхранват своите семейства?
Но все пак: защо в Русия? 

Отговорът лежи на повърхността: защото Русия остава единствената, нека да повторим: ЕДИНСТВЕНАТА!, нормална европейска страна.

В Русия семейството се приема за висша ценност – в Западна Европа го разрушават и унищожават.

В Русия празнуват Ден на защитника на Отечестото – в Западна Европа самата дума „Отечество“ вече се смята за неприлична.

В Русия се изповядват ценностите на християнството, ремонтират се и се строят нови църкви – в Западна Европа превръщат църквите в джамии, забраняват на християните да носят кръстчета, премахват разпятията от класните стаи, издигат паметници на сатаната, във Великобритания само 29% от жителите заявяват, че са християни, а в Исландия 90% от младежите не се интересуват от християнските ценности.

Когато ме питат млади хора къде да емигрират от България, винаги им казвам едно и също: „Ако искате да живеете нормален живот, да имате нормално семейство и да не превръщат децата ви в хомосексуалисти, имате само два варианта на избор: Белорусия или Русия.

Ако искате имигранти да изнасилват жените и децата ви, да ви нападат в градския транспорт и по улиците, ако искате да избягвате цели квартали, където царят законите на „шариата“, ако искате да гледате по улиците забулени и опаковани жени и „шариатски патрули“ – ето ви Западна Европа!

Твърде характерно е, че нашенските гладкомозъчни русофоби вече си прехапват езиците, когато понечат да използват аргумента „Всички бягат на Запад!“.

Защото вече все повече европейци бягат на Изток и явно не е далеч моментът, когато девизът ще е: „Всички бягат в Русия!“ 

Източник: Politikus.ru 
Превод, редакция и коментар: Любомир Чолаков