Авиадарс 2014

Авиадарс 2014

Започва състезание на руските бойни пилоти „Авиадарс” край Воронеж

Публикувано от:

Днес, 27 май, на авиационния полигон Погоново във Воронежка област стартира руския етап от международното състезание на военните пилоти „Авиадарс-2015”, който ще продължи да 1 юни, съобщи РИА Новости.

На този етап ще бъдат избрани най-добрите руски пилоти, които ще представят Русия на авиационния конкурс в рамките на Международните армейски игри, които ще се състоят в Русия в края на юли – началото на август.

„На полигона са оборудвани нови мишенни полета, обозначаващи колони бронирана техника, мишени за хвърляне на бомби, стрелба от оръдия и неуправляеми реактивни снаряди” – съобщил представител на военното министерство.

Конкурсът „Авиадарс” ще бъде транслиран на специални монитори и големи екрани, за да могат зрителите и съдиите обективно да оценят ставащото в небето и на земята. За обективна оценка на резултатите ще бъдат използвани безпилотни летателни апарати.

В съревнованията ще участват над 140 руски бойни пилоти ще извършат стрелби, ще покажат майсторство в пилотажа и ще тренират в преодоляване на ЗРС С-300. Традиционно ще покажат супершоу перспективните авиационни комплекси „Авиамикс”.

За първи път ще се съревновават авиационните групи за висш пилотаж “Стрижи”, “Руски Витязи”, “Соколите на Русия” и “Беркути”. Въздушните асове ще се съревновават в изпълнението на фигури от висшия пилотаж в състав на група с изтребители МиГ-29, Су-27, Су-30СМ и единично на вертолети Ми-28Н “Нощен ловец”, Ка-52 “Алигатор” и Ми-26. /БЛИЦ