Западът премълчава трагическите събития в Украйна

На Запад е въведена информационна блокада, в рамките на която, информацията за случващото се в Украйна се блокира. Това заявиха от МВнР на Русия, съобщи ИТАР-ТАСС.

„Показателно е, че дори в другите кръгове на ОССЕ никой не знае, че днес в Украйна се лее кръв и военни стрелят по безоръжни хора. За каква свобода на словото и свободата може да се говори при такива условия?“, подчертаха от руското ведомство.

„Настояваме, съответните институции на ОССЕ и Съвета на Европа да дадат незабавна обективна оценка за случващото се в Украйна“, заявиха от МВнР на РФ.

Големи западни издания излязоха днес с големи заглавия за освободените военни наблюдатели в източна Украйна, но едва единици вестници посветиха по два реда за случилото се в Одеса, където националисти подпалиха сградата на Дома на профсъюзите, в който те блокирали десетки противници на киевските власти. В огъня изгоряха 47 души, а над 200 са ранени. По някои от намерените тела в сградата са открити огнестрелни рани, а на една от улиците бе намерена отрязана човешка глава. В същия ден жестоко е бил зверски пребит и ранен депутатът от Партията на регионите Вячеслав Маркин, който по-късно починал от раните си в болницата.