Зам.-министърът на външните работи на РФ: Русия и САЩ са естествени партньори в борбата с тероризма

Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заявява в интервю за „Известия“ руският зам.-министър на външните работи Олег Сиромолотов.

„Да развиваме и укрепваме това партньорство е в интерес и на двете ни страни. Разчитаме през управлението на новата администрация да стигнем до по-плодотворен диалог с Вашингтон по това направление“, казва той.

„Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора да се променят и там най-сетне да осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без „двойни стандарти“ и „скрит дневен ред“, а междудържавното сътрудничество трябва да се гради с участието на законното правителство на страната, на чиято територия се провежда антитерористичната операция“, отбелязва руският дипломат.

Той признава, че „ще са необходими доста усилия, за да осигурим насрещно движение“.

По думите на руския зам.-министър светът днес има нужда от широка коалиция за борба с международния тероризъм, която да се ръководи в дейността си от устава на ООН, нормите на международното право и решенията на Съвета за сигурност на ООН.