Задълбочаване на парламентарното сътрудничество между България и Руската федерация

На 19 февруари 2019 г. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди с Андрей Климов – член на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, възможностите за задълбочаване на парламентарното сътрудничество между България и Руската федерация. В срещата участваха също Анатолий Анатолиевич Макаров – Посланик на Руската Федерация в България, Красимир Велчев – Съпредседател на Групата за приятелство България – Русия и Николай Малинов – Председател на Национално Движение Русофили.

20190219024758_98A8197

Председателят на Народното събрание отбеляза, че отношенията между България и Русия се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски връзки между двата народа. Българските народни представители отдават огромно значение на развитието на двустранния парламентарен диалог.

Председателят на българския Парламент декларира, че Народното събрание е готово да продължи да работи за утвърждаване и разширяване на парламентарното сътрудничество между България и Русия. Цвета Караянчева подчерта, че възможности за задълбочаване на сътрудничеството има в областите на икономиката, образованието и културата.

Депутатът от Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Андрей Климов отбеляза традиционно добрите отношения между България и Русия. Той изрази увереност, че парламентаристите от двете страни могат да си сътрудничат в редица области от взаимен интерес и подчерта, че групите за приятелство могат да играят голяма роля за активизиране на парламентарния диалог.