Задушевни разговори, храна и руска баня

Защо Йоан ІІІ в началото се е отнасял лоялно към ереста на "жидовстващите"?

Най-достъпният и лесен начин за преодоляване на стреса е яденето. Това е типично руски начин за прогонване на мрачните мисли. „Храненето е един от най-ефикасните начини за оправяне на настроението“ – казва психологът Анета Орлова.
Друг традиционно руски начин за справяне със стреса е изповедта или задушевния разговор. При това без значение с кого – с приятели, родители или свещеник. Всеки десети руснак при стресови ситуации ходи на църква. Много често хората даже не търсят конкретен отговор или съвет, а просто имат нужда да се изкажат. Поради тази причина психолозите в Русия не са популярни, защото хората не виждат смисъл да плащат, за да говорят.
Любовта се възприема като средство за борба със стреса както от мъжете, така и от жените в Русия. При това жените държат да почувстват подкрепа, загриженост, като това им стига, за да се успокоят след бурните емоции. За мъжете по-важна е физическата близост.
Най-сигурният начин да забравиш за проблемите е руската баня, горещата пара успокоява нервната система и помага за отпускането. Любителите на парната баня казват, че брезовите клонки най-добре премахват негативите и пречистват тялото и мислите.
Масажите, здравословното хранене, слънчевите бани и плуването са това, което търсят руските туристи по време на почивка в екзотичните страни, далеч от цивилизацията. Един също добър вариант за лекуване на нервите, не мислите ли?

Руски дневник