Загубите в украинската армия са над 43 хиляди души

Съпредседателят на Народния фронт на Новорусия и лидер на «Славянска гвардия» Владимир Рогов съобщи в интервю за уебпортала Pravda.ru, че числото на загубите в украинската армия превишава над 43 хиляди души.

Само загиналите са над 24 хиляди души. Около 14 хиляди са ранени, изчезнали безследно, дезертирали и пленени.

Вламир Рогов уточни, че тези данни са към дата 5 септември.

„В Съвета за сигурност на Украйна повече не разкриват повече информация за загубите в жива сила на украинската армия към днешна дата”, подчерта той.

Рогов отбеляза, че дезертьорите и изчезналите безследно са онези хора, които по всяка вероятност са били убити.

„Защото днес украинската армия използва това ноу-хау: в Украйна са внесени около десет подвижни крематориума, използвани преди това за изгаряне на заразени животни. Тези крематориуми се използват за изгаряне на убити украински войници”, каза Рогов.

Второто ноу-хау в украинската армия, по думите на  Рогов, е окопно заравяне на телата.

„Изкопава се окоп с дължина от 70 метра, в който се изхвърлят телата на войниците без какви-то и да било опознавателни знаци. Наскоро се върнах от Донецк, бях там на фронтовата линия и със собствените си очи видях, че неутралните зони между опълченците и украинските военни са затрупани с тела на загинали украински войници. Гледката е зловеща! Макар да съм човек с устойчива психика, останах потресен”, добави още Владимир Рогов.