Ето какво подари Красен Кралев на руския посланик

Ето какво подари Красен Кралев на руския посланик

Публикувано от:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с руския посланик Анатолий Макаров. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между Русия и България в областта на спорта, особено между федерациите. Кралев и Макаров бяха категорични, че партньорството между страните ни ще продължи както в областта на спортните постижения, така и на политическо ниво.

Посланик Макаров благодари на българския спортен министър за справедливата позиция, която изрази след скандала с уличените в употреба на допинг руски атлети преди Олимпиадата в РИО. Тогава позицията на страната ни беше, че антидопинг правилата трябва да се спазват, а всяка международна федерация трябва да вземе решение дали руски спортисти да участват в Олимпиадата. Като по този начин се защитават правата на чистите от допинг спортистии се дава право те да участват на игрите.

Красен Кралев и Анатолий Макаров обсъдиха и предстоящата среща на министрите, отговарящи за спорта, организирана от ЮНЕСКО, която ще се проведе в Казан в средата на месец юли. Спортният министър и руският посланик разговаряха и за участието на българската делегация на Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия, който ще се проведе през месец октомври тази година. Беше обсъдена и среща между министър Кралев и министъра на спорта на Русия и вицепремиер Виталий Мутко.

Министърът подари на Макаров биографичния фотоалбум на българската футболна легенда Христо Стоичков “Това съм аз”.

В края на срещата руският посланик поздрави и българските медалисти от Европейското първенство по самбо, които бяха придружавани от председателя на Българската федерация по самбо Георги Юсев и от почетния председател Румен Стоилов.