ЕС отново заплаши Русия

Причината е вчерашния артилерийски обстрел в Мариупол. Европейският съюз осъди артилерийския обстрел в югоизточния украински град Мариупол на 24 януари, при който бяха убити най-малко 27 души, и предупреди, че ескалацията на насилието в страната ще влоши сериозно отношенията му с Русия, предаде БТА, цитирайки АФП.

„Тази ескалация неизбежно ще предизвика сериозно влошаване на отношенията между ЕС и Русия“, подчерта върховният представител на съюза за външната политика и сигурността Федерика Могерини в комюнике.

Същевременно стана известно, че обстрелът се водел от страна на Бердински район, където се намира мариуполоското летище. Там са разположени подразделенията на украинската армия. В резултат на неточна координация, украинците са ударили жилищен район Восточни, в резултат на което са загинали мирни граждани. Днес се появиха кадри от Мариупол, който е под контрол на украинските военни, на които някои от тях говорят на английски език. Засега от нито една международна организация няма коментар за случая./ТАСС