Ердоган: Турция няма да се извини за инцидента със Су-24

Анкара няма да се извини за инцидента със сваления руски самолет Су-24, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в интервю за телевизия CNN в четвъртък, предаде РИА Новости.

„Мисля, че ако някоя страна трябва да се извини, то тона не сме ние. Трябва да се извинят тези, които нарушиха въздушното ни пространство. Нашите пилоти и въоръжените сили просто изпълниха задълженията си, които се състояха в това да дадат отговор на нарушението“, каза Ердоган.

Припомняме, че във вторник руски Су-24 претърпя катастрофа в Сирия. Президентът на РФ Владимир Путин съобщи, че той е бил свален с ракета „въздух-въздух“ от турски изтребител F-16 и е паднал на територията на Сирия на четири километра от границата с Турция. Руският президент определи това като „удар с нож в гърба“ от страна на съучастниците на терористите. Турция твърди, че руският самолет е нарушил въздушното пространство на страната в района на границата със Сирия. Генералният щаб на ВС на РФ заяви, че Су-24М не е пресичал границата с Турция и това се потвърждава от данните на сирийската противовъздушна отбрана.