Ердоган поздрави основателя на „Фейсбук“ за защитата му на мюсюлмани

Турският президент Реджеп Ердоган поздрави основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг за точното обяснение на разликата между ислям и тероризъм, след като милионерът публикува съобщение в социалната мрежа срещу дискриминацията на мюсюлмани.

Ердоган, който по-рано беше отправял заплахи да блокира социалната мрежа в Турция, използва официалния си профил, за да напише своето послание, което беше публикувано както на турски, така и на английски. „Високо ценя посланието на Марк Зукърбърг за това, че показа дълбоките разлики между исляма и тероризма, тъй като тези две концепции често се споменават заедно тези дни“, написа турският лидер. „Както винаги съм казвал на различни платформи, ислямът е религия на мира.

Жестоките мрежи, които насилстват исляма в името на своите собствени цели, избиват невинни хора всеки ден, особено мюсюлмани“, допълни той. В коментар в своята собствена страница във Фейсбук Марк Зукербърг заяви в сряда, че мюсюлманската общност не трябва да се страхува от това, че е „преследвана за действията на другите“. “Ако сте мюсюлманин в тази общност, като лидер на „Фейсбук“ искам да знаете, че вие винаги сте добре дошли тук и че ние ще се борим да защитим вашите права и да създадем мирна и сигурна среда за вас“, написа той.

Посланието на младия баща Зукърбърг дойде само дни след като републиканският кандидат за президентската надпревара в САЩ Доналд Тръмп предизвика сериозно публично недоволство с искането си да бъде наложена забрана за пътуване на мюсюлмани към САЩ.

Източник: bgnes.com.