Енциклопедия „Русия: Федерални окръзи и региони”

На 6 февруари 2014 г. в Руския културно-информационен център се състоя презентация на Енциклопедия „Русия: Федерални окръзи и региони”.

Бисер Киров
Бисер Киров

Фондация „Устойчиво развитие за България” – София и Международният университет „Содружество” – гр. Москва, под научното ръководство на проф. Михаил Севрук, подготвиха за издаване на български език второ преработено и допълнено издание на енциклопедията „Русия: Федерални окръзи и региони”. Изданието, което е вече факт, е посветено на 135-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия.

Станка Шопова
Станка Шопова

На презентацията присъстваха посланикът на Руския Юрий Исаков, Станка Шопова – председател на Фондацията „Устойчиво развитие за България”, депутатите Георги Пирински, Димитър Дъбов, Евгени Узунов, Николай Малинов, Румен Гечев, общественици – Любомир Коларов, Бисер Киров, космонавтът Георги Иванов, Владимир Райчев и др.

Изданието предоставя на българските читатели изключително богата и актуална информация относно географията, полезните изкопаеми, историята, населението, религията, административното управление, икономиката, социалната сфера, забележителностите, стратегията за развитие на окръзите и регионите на Руската Федерация. Наред с това енциклопедията дава сведения и за руско-българските икономически и социални връзки в миналото, днес и в бъдеще, за ролята на Русия в световната политика и икономика.

Енциклопедията е преведена и издадена на английски, китайски, немски, испански, арабски и арменски езици..