Екълстоун: Путин трябва да ръководи Европа, а Тръмп – САЩ

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун смята, че ролята на ръководител на Европа в момента подхожда само на един човек – руският президент Владимир Путин. Екълстоун се надява и, че изборите в САЩ ще спечели Доналд Тръмп, съобщи „Взгляд“, цитиран от „Руски дневник“.

„В момента в нея (Европа, бел. ред.) никой не ръководи, така че аз мисля, че някой трябва да го направи. Ако сега пред вас предстоеше избор и вие можеше да решите кой да ръководи Европа, кого бихте предложили за този пост?“, каза Екълстоун в отговор на въпрос на журналист от „Си Ен Ен“ (CNN), за това дали той наистина смята, че Европа трябва да бъде ръководена от Путин.

„Мисля, че ако Тръмп победи – а аз предполагам, че така и ще стане – те с Путин ще бъдат в добри отношения. За целия свят така ще бъде по-добре“, каза той, като изрази надежда за победа на Тръмп срещу Клинтън.

И преди Екълстоун е заявявал, че Путин трябва да оправи Европа. През февруари тази година той каза в интервю за „Дейли Мейл“ (Daily Mail), че е възхитен от Владимир Путин. „Безусловно. Той е човекът, който трябва да управлява Европа. Той ще се справи с всичко, което в момента се случва в Сирия. Той прави това, което смята за необходимо и правилно, и отстоява своята позиция – и това е хубаво. Много е трудно да го разубедиш“, каза той тогава.

На въпрос какво му е мнението за един от фаворитите в предизборната надпревара в САЩ Доналд Тръмп, той отговори: „Мисля, че той би бил фантастичен (президент, бел. ред.). Уверен съм, че той е много по-гъвкав от другите. Ако направи грешка може след това да каже: „Тогава това ми се струваше добра идея“.