Екс-вокалистът на Deep Purple и Rainbow носи пръстен с герба на Русия

Американският рок музикант, бивш член на легендарните Deep Purple и Rainbow Джон Лин Търнър призна в Крим, че носи пръстен с руския герб, предаде ТАСС.

„Нося пръстен с герба на РФ, защото знам, че истината живее в Русия. Виждам, че Русия се възражда и става силна, – каза той на пресконференция в Симферопол. – Аз безумно обичам кримската публика. Бях тук преди няколко месеца и много се радвам да се върна отново“.

По думите на музиканта, цялата информация за Крим, която в момента достига чрез медиите до жителите на западните страни, е лъжа. „Всичко, което се показва, е лъжа. Виждам пълна пропаганда, която не е истина, – каза Търнър. – Смятам, че хората трябва да бъдат горди, че сами са направили своя избор. Аз съм горд, че знам истината. Разбирам какво се е случило в историята, как се е случил референдумът“.

Музикантът обяви, че иска да се пресели в Беларус. „Планирам да се преместя да живея в Беларус, ако (Александър) Лукашенко разреши. Аз се чувствам некомфортно в САЩ, не съм съгласен с политиката на властите ни. САЩ вече не са страната, в която баща ми ме отгледа. Аз открих за себе си нов дом в друга част на света“, каза Търнър пред журналисти в Симферопол.