Експерт: „Пряката линия“ на Путин стана линия за пряко въздействие

Експерт: „Пряката линия“ на Путин стана линия за пряко въздействие

Публикувано от:

„Пряката линия“, по време на която президентът Владимир Путин отговаря на въпроси на руски граждани, бе не само начин за пряк разговор, но и за пряко въздействие, смята ръководителят на фонда „Институт за социално-икономически и политически изследвания“ Дмитрий Бадовски, съобщи “Взгляд“, цитиран от “Руски дневник”.

Според експерта „особеност на „пряката линия“ тази година е това, че тя в голяма степен е станала не само линия на пряк разговор, но и линия на „пряко въздействие“. В този контекст Бадовски напомни, че „редица въпроси и поръчения на президента са били изпълнени или за започнали да се изпълняват по време на самото мероприятие“.

Политологът предполага, че „това е важен сигнал за управленската система, бюрокрацията, че скоростта и ефективността на работа, изпълнението на функциите, задълженията и поръченията на президента трябва да се увеличават“. Освен това „Пряката линия“ неслучайно се смята за едно от най-показателните и ефективни социологически отражения на ситуацията в обществото“, добавил Бадовски.

В тази връзка той констатира, че „пряката линия“ „не приключва със завършването на самото мероприятие: по-нататъшният анализ на въпросите, обръщенията по темите и предложенията, поръченията в резултат на линията и анализът на въпросите, които не са били  зададени са важен компонент на формата и неговата ефективност“.

„Пряката линия“ с държавния глава продължи 3 часа и 40 минути, през това време Путин отговори на 80 въпроса по най-различни теми.