Езикова ваканция в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“

Предстоят космически приключения, творилници за кукли, звезден фестивал и майсторски балетен клас за деца

В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ започна детската лагерна смяна, посветена на изучаването на руския език, руската литература и култура. В нея участват деца от България и Русия на възраст от 10 до 16 години. Те ще опознават богатството и красотата на езика на Пушкин и Лермонтов, ще общуват помежду си, ще се забавляват, ще играят и пеят заедно. Разнообразната програма от кръжочни форми, ателиета и мастъркласове ще се провежда изцяло на руски език от рускоговорящи висококвалифицирани специалисти.

Заедно с ежедневните морски бани, спортните състезания и вечерите около лагерния огън, малките гости на Камчия ще разкрият творческия си потенциал в областта на музиката, танците и изобразителното изкуство. Талантите в лагерната смяна ще блеснат в кръг на фестивала «Звездите на Камчия», който се провежда под знака на UNESCO.

За изразителността на езика и развитието му през вековете гостите ще научат много от увлекателната беседа в Славянския културен център. Децата ще участват в преводаческа лаборатория и в списването на двуезичен вестник. Предстои им и вълшебно пътуване, в което те ще открият връзка на човека със Земята и Космоса в единствения в България Авио-космически център с Планетариум. Интригуващото пътешествие към света на Русия ще бъде пълно с увлекателни събития, открития и интересни факти, разкриващи красотата на руския език и богатия руски свят! Следващата езикова смяна „Вместе в ХХI веке“ започва от 27 юли.

„Космосът и ние“

очаква младите любители на авиацията, космонавтиката и на звездното небе от 13 юли. Освен игри, плаж и забавления, децата ще тренират „скачване“ с Орбиталната космическа станция – това ще стане в уникалния аналог на спускаемия апарат СОЮЗ-ТМА, който се намира в Авио-космическия център на комплекса. По време на лагерната смяна, малките гости на «Камчия» ще научат много за чудесата на Вселената от наблюденията в Планетариума и обсерваторията. Предстои и увлекателна среща с един от тримата българи, преминали пълния курс за подготовка на космонавти.

Медиа-смяната „Млади журналисти“

стартира на 27 юли. Проектът е ориентиран към развитието на творческия потенциал на децата в процеса на създаването на собствен медиен продукт. Гостите на Камчия ще участват в „Медийна редакция“, в която ще „работят“ в няколко направления – ще направят първи стъпки в писането на репортаж, подготовка на интервю и фоторепортаж, създаване на рекламни продукти, под ръководството на професионални журналисти. Проектът включва създаване на пресцентър и интернет блог за живота и дейностите в лагерната смяна.

Със същата начална дата е и уникалният международен фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на UNESCO. Фестивалът разкрива талантите на бъдещи музиканти, певци, танцьори, художници и изобретатели. Децата не само творят, но и се подготвят за голямата сцена с игрови програми, подготовка на сценарии, сценични изяви и дори изработване на костюми.

„Магията на куклите“

От 6 до 10 август Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ и Арткъща „Куклите“ канят всички талантливи деца да участват в IV Международен детски фестивал „Магията на куклите – 2015». Събитието ще се проведе под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Целта на фестивала е да запознае децата с богатата история на куклите, видовете кукли, тяхната роля и принос в изучаването на човека и отношенията му с околния свят. Да развива въображението, чувството за естетика и хармония, да утвърждава разбирането им за доброто, приятелството и любовта като основни етични категории.

Творилниците за кукли ще се ръководят от автора на идеята на фестивала – известната българска журналистка и писателка Жени Костадинова. С нейните напътствия малките участници във форума сами ще правят кукли от естествени материали: прежда, хартия, семена, рециклирано стъкло, рафия. Занятията ще се провеждят в невероятната възрожденска атмосфера на детския център „Хамбарите“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, всеки ден от 16.00 до 18.00 ч. За участниците от град Варна, СОК „Камчия“ осигурява транспорт. Срок за записване за участие до 31 юли. Възрастови ограничения за участие няма – във фестивала могат да се включат малки и големи деца, родители и родители на родителите.

Детска балетна академия

От 12 до 27 август в балетните зали на Санаторно-оздравителен комплекс «Камчия» ще се проведе Детска балетна академия, водена от звездите на Имперския руски балет и лично от Гедиаминас Таранда – негов художествен ръководител, артистичен директор и водещ солист. Таранда е обявен за един от петте най-добри балетисти на ХХ век. В академията ще участват деца от България, Русия и други страни.

Участниците във всички лагерни смени се настаняват в най-модерните детски лагери в България – „Черноморски“ и „Радуга“, храненето е петкратно и е по меню, разработено от детски диетолози. Осигурени са денонощно медицинско обслужване и охрана.

А докато децата са на лагер, родителите също могат да се порадват на своята спокойна лятна ваканция – сред уникалната камчийска природа, на няколко минути от морето и в прекрасните условия на вилно селище «Пирин» или хотел «Лонгоз», като се възползват от нашите тематични предложения:

Семейна ваканция „Вълшебното цвете“ – програма за активен отдих на родители с деца от 3 до 12 години, която включва творчески и образователни занимания, танци, спорт, кулинария, фестивали, конкурси, викторини и всичко е в непрекъснат контакт с природата.

Семейна ваканция „Мама, татко и аз“ – възможност родителите и децата заедно да участват в спортно-оздравителни, образователно-творчески и развлекателни дейности и игри. Всяко семейство ще съумее да направи заедно това, за което обикновено не достига времето в динамичното ежедневие. Семейната морска почивка е чудесна възможност родителите да си припомнят детството и да играят, спортуват, общуват и творят със своите деца.

Заповядайте при нас!

error: Съдържанието ни е авторско!