Египетските лекари: открихме метод за пълно лечение на СПИН с помощта на Русия

Участникът в изследването, полковник от медицинската служба Ахмед Амин, съобщи че  сега се подготвя предаването на технологиите и метода на лечение във военните болници. След това с оглед на подготовка на лекарите и персонала се планира лечението по новия метод да започне и в гражданските медицински учреждения.

Пълният курс на лечението  трае 6 месеца. Клиничните изпитания са продължили 20 години. Част от изследванията по желание на лекарите са провели в Русия, в лабораториите на Дубна.

Методът на лечението е ноу-хау за лекарския екип под ръководството на генерала от медицинската служба на египетските ВС Ибрахим Абдел Ати, който се съгласи да даде интервю. За себе си той каза:

Ибрахим Абдел Ати: Цял живот съм обичал да уча. В Александрийския университет изучавах физиология и анатомия. Завърших университета с отличие, след което получих работа в Саудитска Арабия, където се интересувах от лабораторни изследвания. След няколко години имах възможност да запиша докторантура в Руския химико-технологичен университет „Д.И. Менделеев”. Там защитих докторска степен.

После ми се наложи отново да се върна в Русия и това беше вече свързано с разработването на метода за лечение на СПИН. Русия е страна на високите науки, където професионалната солидарност и взаимната подкрепа на учените са много развити. В Дубна ми помогнаха да извърша всички необходими химически изследвания, които проведохме с най-съвременно оборудване. Изследванията бяха много точни и потвърдиха, че използваните от мен медикаменти не са токсични и са годни за лечението на човек. Това ни позволи да се убедим, че сме избрали правилната посока. Но независимо от това бяха нужни още години работа.

Въпрос: През юли Вашият метод ще започне да се прилага масово в египетските медицински учреждения. Предвиждате ли да приемате за лечение чужденци?

Ибрахим Абдел Ати: Преди всичко бих искал да повторя, че съм много благодарен за помощта, която ми бе оказана в Русия. Затова сега искам да ви съобщя, че съм решил да поканя петима пациенти от Русия, които лично ще лекувам и абсолютно безплатно. За моя сметка съм също така готов да им осигуря пребиваването в страната ни.

За другите руснаци ще осигурим лечение на половин цена от сумата, която ще бъде предвидена за лечение на чужденци. Това ще е проява на приятелските ни чувства към Русия и руснаците.

Аз дълбоко уважавам руския народ, който много допринася в развитието на световната наука. И много се радвам, че нашите отношения с Русия в последно време укрепват.

Гласът на Русия