„Европа, засрами се!” Сезам, отвори се!

„Европа, засрами се!” Сезам, отвори се!

Публикувано от:

Автор: Дарина Григорова, glasove.com.

Вайканията за лошата Европа, която трябва да се засрами за стореното в Близкия изток, плакатите, връчени в ръцете на бежанците: „Европа, засрами се” (забележете, не „НАТО, засрами се!”), и зле прикритото злорадо бучене в мрежата – „сега им е паднало, да плащат греховете си”, е поредният пример как на основата на истински факт (колониалната политика на Запада – борбата за ресурси никой не е отменял) се създава идеологическа (ирационална) картинка, която внушава вина на несъпричастните към безкритичното приемане на бежанските вълни. На останалите се проповядва по официалните медии за хуманност, любов, но някак избирателни, защото не се споменава за любовта към мизерстващите българи, които нямат и една трета от полагащото се на бежанеца пособие, но това се смята за нормално или се пуска в ход дежурното обяснение/обвинение за мързела на народа и т.н.

Впрочем, ако се разгърне медийната кампания на образа на виновната Европа, то това ще е вече технологията, използвана за унищожаването на националното самочувствие на немците заради престъпленията срещу човечеството на нацистката власт. Сега е ред за бъдещите европейци (защото най-силно е въздействието върху младите, разчитащо на естествения им порив за еманципация от старите) да плащат за вината за разрушаването на Либия, Ирак, Сирия (вече наполовина) и т.н. и да приемат безмълвно и безкритично мигрантските напливи с поощряваното агресивно поведение на жертвата, на която си длъжен да осигуриш всичко, за което европейският гражданин се труди с поколения, за източноевропейския да не говорим, а резултатът ще е увеличаването на шериатските зони, където европейските закони не работят – няма ги.

Защо никой не говори по тази логика за вината на Европа за бивша Югославия и оттук да се дадат привилегии на сърбите, мигранти в ЕС, като „изкупление”, или обратно – защо приемат косовски албанци, присъединили се към близкоизточния поток, след като именно ЕС и САЩ чрез бомбардировките на НАТО им създадоха държава и те трябва да са благодарни, ако следваме все тази логика.

Колкото до нас, вместо да укрепваме границата си, може да си имаме горещо „хъбче”, през което ще минават еврофондове за бежанци, само дето няма да е лежерно усвояване като ромското „десетилетие”, както си го представят феновете на hot spot, а ще е принос към мигрантското столетие и срив на националната ни сигурност, ако има такава, щото не бива да се бърка с атлантическа сигурност…

Целият този политкоректен медиен и политически хор за вината на Европа е, за да се забрави и да не става обект на обществено говорене, че ако трябва някой да плаща, това е военнопромишленият комплекс на транснационалните компании, защото това е източникът на проблема.

И двете внушения – на избирателна вина и на избирателна хуманност, водят до несъпротива, до лишаване от воля и от мисъл. А в историята правото е на силния, няма историческа справедливост наготово, ако тя не се извоюва и после не се защитава.