Отделение от Втори кавалерийски Страйкър полк на американската армия на учение в полигона Ново село, Сливенско. Трети септември 2009.
Wikipedia

Отделение от Втори кавалерийски Страйкър полк на американската армия на учение в полигона Ново село, Сливенско. Трети септември 2009. Wikipedia

Европа внимателно се еманципира. България остава марионетка на САЩ.

Публикувано от:

Европа и светът си отдъхнаха след обявеното финализиране на преговорите в Минск между представителите на Нормандската четворка. Глътка въздух и надежда мирният план да проработи. Въпреки хроничното желание на САЩ за ескалиране на военния конфликт в Украйна, за въоръжаване на официалната власт в Киев и за обучение на украинската армия от американски спецове, Европа се опитва да прояви благоразумие и мъдрост чрез еманципацията си от волята на Вашингтон, като пое внимателно курса към политическо и дипломатическо решение на кризата в Украйна и успя да направи първата крачка за прекратяване на кръвопролитията. Светът се надява крехкият мирен план да устои на натиска на САЩ и на бъдещите провокации, които са неизбежни и тепърва ще подлагат на изпитания лидерите в Европа, Украйна и Русия.

Заявките за обединена и мирна Европа от Гибралтар до Владивосток бяха артикулирани от Меркел още на конференцията в Мюнхен. Упоритите преговори на Четворката през последната седмица в Киев, Москва и Минск вече имат своя резултат и дефинираха решения за разумни компромиси. Договореният особен статут на Донбас и бъдещите конституционни реформи, в които ще бъде указана децентрализацията на Украйна, на практика дават правото на многомилионното рускоговорящо население да не признава легитимността на военния преврат в Киев и да се защитава от последвалия го разгонен фашистки терор, който отне живота на хиляди беззащитни жертви, между които толкова много невинни жени и деца.

САЩ, чиято основна функция е да водят кръвопролитни войни на чужди територии и да предизвикват режисиран хаос във всички точки на планетата, за момента останаха с пръст в устата. Това обаче ще бъде за кратко. САЩ съществуват само и единствено благодарение на своите войни, защото това е единственият и последен начин да удържат световната си хегемония. Все още имат на разположение една оглупяла, исторически склерозирала и васална Европа, силно зависима от американския диктат, имат си и бедна континентална периферия, управлявана на ръчен режим чрез правителства-марионетки. Имат си и черешката на тортата – собствена фашистка хунта в Киев, в която са инвестирали милиарди долари, и няма да допуснат това да отиде нахалост. Енергийните интереси на САЩ в Украйна са само малък аспект от причините, заради които Американската империя не е способна да се откаже от своя пореден военен проект, този път в сърцето на Европа. Бившата Съветска република е изключително важен подстъп към Русия и към нейните енергийни и природни ресурси, към обезсилването й като втори и конкурентен геополитичски полюс на планетата.

Битката за Украйна ще продължи. И нейният изход е все още неясен.

Въпреки подписването на договореностите в Минск, САЩ вече изпращат свои военни специалисти, които ще обучават украинската армия. Освен това Вашингтон обяви създаването на законопроект, отпускащ военна помощ за Киев в размер на един милиард долара. Изпълнявайки решението на САЩ, НАТО спешно започна изграждането на втора фронтова линия в шест източновропейски държави, една от които е и най-безгласната и най-послушната от всички – България.

В момент, в който разломът в НАТО по отношение на украинската криза се задълбочава и става видим за целия мислещ свят, нашата страна остава наведена в унизителна и отблъскваща поза пред САЩ. България няма да преоцени даденото съгласие да бъде фактор във фронтовата линия срещу Русия, както направиха други източноевропейски държави, и ще продължава да промива съзнанието на поданиците си, че това е рутинна работа, нямаща нищо общо с войната в Украйна.

Да, ще го прави, защото е негодна за нищо друго. Затова и накрая нашата държава ще се окаже там, накъдето я отвее геополитическият вятър. А той вече духа от всички посоки и тъй като така нареченият български политически елит отдавна се е отказал да възпроизведе поне една-едничка собствена мисъл или решение, камо ли да се съобразява с мнението на своето подопечно народонаселение, вятърът не само ще ни издуха окончателно от съвременната историческа сцена, но ще имаме късмет, ако това се случи без нуждата от продуциран отвън вътрешен „спектакъл”.

Негодният ни и продажен политически елит продължава да ни лъже безогледно, че разполагането на натовски команден център у нас едва ли не било договорено отдавна и че е част от планирани преди 5 години учения, влизайки по този начин в противоречие със собствените досегашни изявления, както и с изявленията на Виктория Нюланд, която първа обяви преди десетина дни, че НАТО спешно ще разположи командни пунктове и ще създаде войски за бързо реагиране във въпросните шест държави: “Ние трябва възможно най-бързо да създадем командни и контролни центрове във всичките шест страни по фронтовата линия”.

Правилно цитирам. „Възможно най-бързо”. „Фронтова линия”. А не „планирани от 5 години учения”.

Да, за САЩ България не е нищо повече от фронтова линия срещу Русия, а това беше потвърдено не само от Нюланд, но и от военния министър Ненчев, който официално заяви преди дни, че командният център в София се създава като „отговор на агресивните дейстия на Русия”.

Кого лъжат? И чии действия подкрепят днес – тези на Европа за мирен дипломатически изход или тези на САЩ за война до дупка?

Идват времена, в които всеки здравомислещ човек у нас ще изпитва все по-голям срам от факта, че е българин. Не че вече не ни е срам. Но повярвайте ми, големият Срам тепърва предстои. И дано ни се размине само със срам.

Причината – във всеки един ден и час България доказва, че е абсолютно негодна да бъде нещо повече от марионетка, управлявана на ръчен режим от чужди посолства. По-глупава от нас е само Киевската хунта.

Докато Европа внимателно и тактично се еманципира от Вашингтон и се опитва сама да реши своята съдба, българските медии и техните красиви, безгръбначни шарлита в телевизора, подобно на неадекватно усмихнати и навити на пружини кукли, се занимават в екстаз с изпълзелите за отвличане на вниманието Червеи и с повредения колесник на един самолет, докато в същото това време правителството тихомълком узаконява нов свръх-заем от 16 милиарда лева, от които минимум 2 милиарда отиват за преовъоръжаване на Българската армия със стари американски самолети и бронирана техника, вместо поне да бъде намекнато, че НАТО трябва да си обира парцалите от България в новата геополитическа ситуация. А междувременно в годишната класация за свобода на словото на „Репортери без граници” България днес се срина до срамното 106-то място, пропадайки дори под Уганда и Непал в свлачището на некадърната и поръчкова журналистика.

Извинете ме, но сме абсолютно негодни като общество, народ и елит. И всички, които имат полза от това, го знаят прекрасно. България върви към гръцкия сценарий на дългова спирала и ако 1 милиард заем по времето на Орешарски беше кощунство за умните и красиви протестъри, то сега, след като те седнаха на топло в креслата на властта, десетките нови милиарди левове заеми от кабинета Борисов са последна и незначителна новина в телевизионните емисии.

Остава да се надяваме, че преди да ни превърнат в поредния геополитически курбан, вятърът току виж ни подминал, или пък като по чудо оцелелите остатъци от превърнатия в овче стадо български народ успеят да се ядосат достатъчно и да изринат продажната управляваща пасмина, която е на път да ни изхвърли окончателно на бунището на историята.

Лично аз не храня надежди за второто.

Автор: Христина Христова, Поглед Инфо