Евродепутат Меланшон: Украйна няма да понесе икономическия разрив с Русия

Шоковата терапия на западните кредитори е довела до тежки последствия за Украйна, пише евродепутатът Жак-Люк Меланшон в блога си на официалния сайт на партията „Ляв фронт”.

„В Украйна всички основни дейности по шоковата терапия са извършени. Етническото насилие е довело до разграбване на страната, до посяване на ненавист сред населението, до унищожаване на всички движещи сили на колективното социално действие на народа” – пише Меланшон.

Депутатът счита, че широките слоеве на обществото се намират на границата на оцеляването. Според него международната помощ на Украйна се оказва с цел „анексиране” на нейната икономика.

„Разривът с Русия е непоносим за съвременната украинска икономика. Тя съществува благодарение на паричните вливания на международната помощ, която всъщност е машина за пускане в ход на анексията на местната икономика” – счита Меланшон.

Политикът е сигурен, че в договора на Украйна с МВФ, както и в случая с помощта за Гърция, „са предвидени привични мерки за довеждане на населението до шоково състояние с всички видове лишения, които тласкат хората в състояние на постоянна борба за индивидуално оцеляване./БЛИЦ