„Евразийски дом на културата“ бе учреден в Пловдив

Ново сдружение „Евразийски дом на културата“ бе учредено тържествено в Пловдив в петък. Негов председател стана Кристина Георгиева. Тя отбеляза, че новото сдружение се ражда на основата на дългогодишните връзки между българския и руския народ.
На събитието присъстваха много наши и чуждестранни гости. Сред представителите на дипломатическия корпус бяха Кирил Ринза, съветник по културните въпроси в посолството на Русия, и Константин Емелин, аташе по културните въпроси. Представителят от РКИЦ Владислав Лесневски, ръководител на направление „Руски език“, прочете обръщение от името на Виктор Баженов, представител на „Россотрудничество“ в България. Специален гост на тържеството беше зам. областният управител Атанас Петков и много представители от младежкия клуб на НД „Русофили“.
Водещите на церемонията популяризираха и така наречената инициатива „70“. Тя е посветена на  празненствата от 70-ата годишнина от победата във Втората световна армия и в нейните рамки инициативен комитет събира пари за ремонт на Паметника на Съветската армия в София.

http://www.duma.bg/node/89796