Дъщерите на Обама го смятат за скучен и досаден

Президентът на САЩ Барак Обама прекара този уикенд с две „прекрасни личности“, които обаче го намирали за „досаден и скучен“, съобщи Ройтерс.

Става дума за двете дъщери на американския държавен глава Саша и Малия. В петък 14-годишната Саша и двама нейни приятели са се качили на „Еър форс уан“ с президента Обама и са отпътували от Вашингтон за Ню Йорк. Там по-голямата дъщеря на Барак и Мишел Обама, 17-годишната Малия работи като асистент на телевизионна продукция. Тя участва в снимките на телевизионния сериал „Момичета“ на HBO. Първата дама на САЩ Мишел Обама е останала във Вашингтон.

В петък вечерта президентът Обама е вечерял с децата си в италианско-американски ресторант в Гринуич вилидж, а после са били на частно посещение в музея за американско изкуство „Уитни“ в извънработното му време. Според в. Ню Йорк пост“ Барак Обама и дъщерите му ще гледали представление на хип-хоп мюзикъла „Хамилтън“ на Бродуей.

Президентът е признал, че се безпокои за момичетата си, които растат като „под похлупак“ в Белия дом и това може да им се отрази неблагоприятно. Той е споделил също, че те навлизат във възраст, когато все още го обичат, но го смятат за абсолютно скучен. „Идват при мен, погалват ме по главата, остават за 10 минути и след това изчезват за целия уикенд. Разбиват ми сърцето“, е казал Барак Обама за Саша и Малия.

Обикновено през уикендите президентът на САЩ Барак Обама работи и играе голф, припомня Ройтерс. От своя страна Mediaite информира, че президентът Обама ще участва в „Дневно шоу“ на Джон Стюарт, който напуска проекта. Той ще е гост на програмата, излъчена във вторник, на 21 юли. Това ще е седмата поява на Обама в телевизионно шоу и третата в качеството му на президент.