Държавният департамент отказа да съобщи дали ще даде виза на Пушков

В четвъртък представител на Държавния департамент на САЩ отказа да съобщи пред РИА Новости, ще издадат ли Щатите виза на председателя на комитета на Държавната дума на РФ по международните въпроси Алексей Пушков, влизащ в американския санкционен списък.

По-рано в руските медии се появи информация, че САЩ са готови да издадат на Пушков ограничена виза за участието на депутата в делегацията на Общото събрание на ООН.

Законодателството на САЩ забранява да се коментират детайли от разглеждането на визите, заяви пред РИА Новости представителят на Държавния департамент Кати Бонди. „Ние не правим предположения за това, може или не може някой да не получи виза“, добави тя.

По-рано представителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, която също е включена в санкционния списък, не бе допусната да участва в сесията на Междупарламентарния съюз (от 31 август до 2 септември) в Ню Йорк. След като Матвиенко получи ограничена виза, тя и останалите членове на руската делегация решиха да не участват в сесията.