Държавен балет на лед на Санкт Петербург гостува в София

Снощи по време на двете представления в столицата зрителите имаха възможността да се насладят на феерия от танц, музика и майсторски заковавания на леда.

Фигуристите от санктпетербургския балет върху лед са известни по цял свят и като „господарите на спорта в Русия“. Това се дължи на многобройните им победи на състезания. В състава по различно време са участвали 20 от най-популярните руски състезатели по фигурно пързаляне. В момента младите артисти се обучават от европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов.

Спектаклите на балета имат огромен успех навсякъде, където са гостували. Тачат ги в САЩ, Канада, Южна Америка, Швеция, Швейцария, Германия, Испания, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Китай, Тайланд, Корея. Световните медии ги наричат „неподражаемо шоу“. Това е не само балет, а и едно невероятно съчетание между театър, танц, костюми и кънки на лед и всичко това, вплетено в изключително, спиращо дъха зрелище.