Донецк под обстрел, Углегорск се евакуира

През последното денонощие, заради обстрела в Донецката област, са загинали шест мирни жители, обяви в съобщение на сайта си вътрешното министерство на Украйна, предаде Газета ру.

„Към сутринта на 3 февруари, вследствие на военния обстрел, са загинали 6 мирни жители, включително и 11-годишно момиченце. Травми с различна степен на тежест са получили общо 18 души. По всички случаи правозащитните органи са започнали наказателни дела“, се казва в съобщението.

Същевременно масово напускат родния си град хората от Углегорск. Опълченците успели да организират хуманитарен коридор и да осъществят импровизирана евакуация на мирното население. В момента бягат цели семейства, възрастни, деца, инвалиди, кой както може и с каквото има. Опашките са километрични, студено е и мокро. Поради липса на достатъчно транспорт, опълченците превозват хората с военните си камиони. Ситуацията е тежка. През последната седмица са загинали десетки мирни граждани. По думите на бежанците, всичките тези 7 дни те са прекарали в мазетата.