Донецк отново под обстрел, има загинали

В резултат на артилерийски обстрел от украинските сили, в Донецк двама души са загинали и осем ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Обстрелите на града се водят от прилежащите към донецкото летище райони. По-рано опълченците успели да освободят територията на летището от присъствието на украинските подразделения, но сега те обстрелват столицата на ДНР от близките до летището населени пунктове. Цял ден обстрелите се водят от артилерия, миномети и системи за залпов огън.

Украинските части продължават да укрепват заетите си позиции с жива сила и военна техника на заетите позиции.

В Луганска Народна Република опълченците върнали в православна църква, нападната преди дни от украинската Нацгвардия, откраднатите от тях икони.

«Това действие на опълченците говори само за едно, че духът на армията на Новорусия е православен», каза настоятелят на ограбената преди дни църква «Св. мъч. Гурий, Самон и Авив» протойерей Алексей Слюсаренко.

Командирът на опълчението разказа, че при освобождаване на един от населените пунктове, опълченците на ЛНР са открили автомобил, който е бил подготвен от украинските бойци за бягство. Именно в автомобила са били открити откраднатите икони. Опълченците веднага ги върнали на църквата.