Донецк отново е подложен на обстрел, до Луганск има загинали

Украинската артилерия нанесла удар по военен завод в Донецк. В резултат на атаката боеприпасите, които са складирани в завода, са започнали да се взривяват. Над сградата се издига гъст стълб дим, съобщи ИТАР-ТАСС.

По данни на украинските медии, експлозията е станала на 10 км от мястото, където се намира руският хуманитарен конвой, който днес пристигна в Донецк.

При това, по-рано от Градския съвет на Донецк съобщиха, че миналата нощ в града е било относително спокойно. Периодично са се чували единични изстрели от едрокалибрено оръжие.

В нощта срещу петък двама души са загинали в района на населения пункт Славяносербск на северо-запад от Луганск, съобщиха от щаба на Донецка народна република. Градът е бил подложен на артилерийски обстрел. Също така, украинските части направили опит за атака на позициите на опълченците в районите на Калиново-Борщеватое, Калиново и Троицкое в околностите на Первомайск. В резултат на сблъсъка двама опълченци са били ранени.

„Противникът продължава да изпраща техника към фронтовата линия в Донецка и Луганска народни републики. Отделни украински подразделения периодично откриват „тревожна“ стрелба по позициите на опълченците и населените пунктове на ДНР и ЛНР.

Трима украински бойци от батальона „Айдар“ изнасилили местна жителка в с. Кримски Славяносербски район. Представителите на МВР отказаха да предприемат каквито и да било действия по залавянето на престъпниците, съобщиха от щаба на ДНР.

В Мариупол местни жители отвлекли два танка с боеприпаси на украинската армия. Това е станало, докато украинските военни пазарували водка в един от магазините на Мариупол. Танковете са били докарани на опълчението.