Доналд Тръмп се обясни в любов на Украйна

Кандидатът за президентската номинация на републиканците Доналд Тръмп се обясни в любов на Украйна. Това стана по видеовръзка, чрез която Тръмп говори пред участниците във форума „Ялтенска европейска стратегия“, провеждащ се в Киев. „Чувствата ми към Украйна са много, много силни. Познавам много хора, живеещи в Украйна, и всички те са мои приятели и фантастични хора“, заяви ексцентричният милиардер, съобщава БГНЕС.

Тръмп разкритикува Германия и другите европейски страни за „недостатъчната подкрепа“ на Украйна и за това, че „не я уважават достатъчно“. „Украйна – това е удивително място. Хората там знаят кое е правилно и какво трябва да се направи, но с тях се отнасят неправилно. Европейските страни трябва повече да уважават Украйна“, каза Тръмп.

Ексцентрик или не, Тръмп не само продължава да има най-високия рейтинг сред кандидатите за президентската номинация на Републиканската партия, но дори увеличава дистанцията от следващия Джеб Буш, бивш губернатор на Флорида, брат и син на двама бивши президенти. Ако вътрешнопартийните избори бяха днес, за Тръмп биха гласували близо 50% от гласоподавателите с републикански убеждения, докато за Буш – едва 13%. Интересно е да се отбележи, че когато Буш нарече някого „идиот“, рейтингът му пада, а когато това направи Тръмп – рейтингът му расте.